Ur Tonks dagbok 2
Fredag

11.03 Väcker den människoformade genom att gnugga hörntanden mot det där som sticker ut mitt i dess ansikte och inte ser ut som en nos.

11.04 Begär kli. Det funkar.

11.05 Begär mat.

11.07 Begär mer mat.

11.10 Mycket mätt. Motar ner den människoformade i soffan och fluffar till den ordentligt med framtassarna. Sover en stund.

11.20 Begär mat. Den människoformade påstår nej med nån lam motivering att jag just ätit. Hämnas genom att begära att gå ut fönstervägen, vänta tills den människoformade flutit ihop ordentligt med soffan, och då genast begära att få komma in igen.
Proceduren upprepas tre gånger i snabb följd. Begär sedan åter mat. Planen misslyckas. Jag har helt klart underskattat den människoformade.

11.45 Tar smygvägen runt rummet till mitt superhemliga högkvarter i takhöjd. Nya planer måste smidas.

15.03 Nej jag sov inte.

15.05 Den människoformade öppnar dörren till det kalla hålet där mat jagas. Den ropar. Jag förväntas vara lättlurad och komma. Det funkar. Fan också. Måste jobba på det där.

15.08 Den människoformade har med sig en gul trekantig sak som den skär skivor från och lägger på bröd. Den kallar det ost. Det är mycket gott. Jag har nu beslutat att ostet tillhör mig. Skivaren är totalt onödig och därför får den människoformade behålla den. Likaså brödet. Urk.

15.58 Jag har funnit en ny inkräktare bland den människoformades saker. En trådliknande sak som den hänger i sina hörseldon. När den hänger där blir det mycket svårare att nå fram till den människoformade och begära saker. Därför måste den trådiga saken dö.

17.13 Trådsaken är död och den människoformade besegrad. Därmed är den nu officiellt min undersåte och ska behandlas därefter.

17.14 Lägger mig tvärs över undersåten och begär kli.

18.00 Begär fönsteröppning.

18.01 Begär omedelbart fönsteröppning igen då kylan inte är åtgärdad. Detta kräver ännu en utskällning av undersåte. Ska bara vila lite först.

20.03 Begär mat.

22.14 Jag har gett upp om utet. Det är för äckligt. Som hämnd stannar jag i inomhuset och skäller på min undersåte.

Kommentarer