Ur Tonks dagbok 4
Söndag

4.35 Den stora fula onödiga undersåten med dåliga fingrar ligger i sängen. Den sover mycket högljutt. Jag hämnas genom att svänga upp dörren till det lilla utrymmet där det ibland sprutar vatten och krafsa så länge i lådan att undersåtens huvud håller på att explodera.

4.44 Eftersom den onödiga undersåten ändå är upprätt begär jag fönsteröppning.

4.45 Det faller vitt från himlen. Mycket onödigt och fult. Och dessutom oerhört äckligt. Jag begär omedelbar fönsteröppning så att utskällning kan genomföras.

9.14 Möjligtvis kan det vara så att den med dåliga fingrar ändå kan tjäna som kudde. Dagens projekt blir att testköra den.
Steg ett: Sitt nära så den vänjer sig vid tanken. Titta inte på den. Om man låtsas som att de inte finns är de lättare att tämja.

9.53 Steg två: Befinn dig alltid i den tilltänkta kuddens synfält. Vart den än vänder sig så finns du där. Men var noggrann med att alltid ha ryggen vänd mot den, som om du verkligen struntar i den. Det kommer få den att vilja tjäna som kudde.

10.35 Steg tre: Jama mycket tyst men ynkligt då och då. De människoformade besitter något som kallas medlidande och som är mycket användbart i situationer när man vill få dem att tjäna och betjäna.

10.57 Steg fyra: Nu räcker det med trams. Kliv upp och lägg dig på kudden.

11.03 Det här är en sjukt obekväm kudde faktiskt.

11.11 Fundering över användningsområden för en olydig obekväm undersåte med dåliga fingrar pågår. Stör ej.

14.35 Upptäckt: Den stora fula obekväma med dåliga fingrar får det med jämna mellanrum att lukta oerhört gott i det mindre utrymmet där mat ibland uppenbaras.
Jag har beslutat mig för att fortsätta hålla ögonen på den här undersåten trots alla nackdelar.

16.22 Undersåtarna ägnar mycket tid åt att lägga saker i papper och binda snören runt idag. Dessa lägger de sedan under det tillfälliga trädet med glittriga saker i. Jag har beslutat att dessa saker tillhör mig.

16.31 Allt som har ett snöre på måste dö.

16.33 Undersåtarna verkar inte hålla med om att allt som har ett snöre på måste dö. Jag behöver vara tydligare med vad som gäller.

16.38 Undersåtarna är osedvanligt korkade. Har överhuvudtaget inte förstått hur en låda bör användas. Alla lådor de ställer under det tillfälliga trädet är inbrottssäkra.

16.41 Jag provsitter alla lådorna men det är inte rätt att sitta på dem. Man måste vara i. Pantskallar.

16.49 Diskussion kring hur lådor och andra saker med papper och snöre på ska användas uppstår. Jag väljer att vända undersåtarna ryggen.

16.50 Smell my butt.


Kommentarer