Ur Tonks dagbok 5
Måndag

10.22 Jag är en ninja.

10.23 Operation Smygning har inletts. Ingen vet var jag befinner mig. Undersåtarna har intagit soffläge och är oskyldigt ovetande om mina planer.

10.24 Smygvägen ur högkvarteret, längs väggen, in under soffan.

10.25 En osedvanligt korkad undersåte sätter ner fötterna på golvet mitt under operation Smygning.

10.26 Tår döda.

10.27 Ålar till andra änden av under soffan. Målet i sikte och inom räckhåll.

10.28 Inleder Operation Massförstörelse.

10.29 Spänningen är olidlig.

10.30 Jag ninjar mig ut från under soffan och kastar mig mycket tjusigt men skräckinjagande mot bytet.
Som planerat landar jag mitt bland lådor och andra saker med papper och snöre under det tillfälliga trädet med mycket glitter i. Mina fantastiska klor sliter sönder allt i sin väg. Ingen nåd visas. Det tillfälliga trädet rasar och erkänner sig besegrat. Vilket drama.

10.31 Den ursprungliga undersåten lyfter upp mig från golvet. Hur vågar den!? Den sätter ner mig i soffan och kliar mig bakom högerörat. Det är mycket oförskämt att klia en ninja. Jag faller för tricket. Högerörat. Den här undersåten är för slug för mig.

10.33 Hämnd utdelas på grund av överlistning. Jag lägger mig tvärs över den sluga undersåten och tvingar den att ligga mycket still till tidens ände. Eller tills jag blir hungrig. Vi får se.

10.45 Begär mat.
Den lilla undersåten är ju helt pantad. Den förstår inte skillnaden mellan begäran av mat och begäran av kli. Bestraffning krävs.

17.03 Den ursprungliga undersåten täcker ansiktet med vit päls och sätter en röd mössa med en rolig boll på huvudet. De andra undersåtarna förstår inte att det är den ursprungliga undersåten under pälsen utan beter sig som om de aldrig träffat den förut. De är verkligen inte smarta, de här människoformade kuddarna. Man blir ju mörkrädd.

17.10 Jaha. Idag ska tydligen alla saker med papper och snöre dö.

17.23 Nu vill de ge mig pappret och snöret. Nu! Jag är djupt kränkt. De kan behålla sina gamla snören. Jag bryr mig inte om att de drar dem mitt framför nosen på mig. Nej det gör jag inte.

17.24 Jag bryr mig fortfarande inte.

17.25 Jag gick på det. Typiskt.

Kommentarer